Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες καταναλωτών για μαϊμού αποδείξεις τις δύο πρώτες ημέρες από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμη η εφαρμογή «appodixi» .

Οι καταναλωτές φαίνεται να «αγκάλιασαν» τη νέα εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  που κατεβαίνει εύκολα από το App Store ή το Google Play Store.

Η εφαρμογή έχει ήδη κατέβει σε περισσότερες από 20.000 κινητές συσκευές και οι καταναλωτές κυνηγώντας το μπόνους που μπορεί να φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ σε περίπτωση επώνυμης καταγγελίας και αποκάλυψης «μαϊμού» απόδειξης ή ταμειακής… σκανάρουν ακατάπαυστα.

Από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκύπτει ότι από τα 20.000 σκαναρίσματα, προέκυψαν 2.000 περιπτώσεις ύποπτες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Από αυτές η πλειονότητα, 1.150 αφορούσαν σε ανώνυμες καταγγελίες και οι 850 σε επώνυμες.

Αυτές οι επώνυμες καταγγελίες εφόσον οδηγήσουν σε αποκάλυψη φοροδιαφυγής, ανοίγουν το δρόμο για μπόνους στους καταγγέλλοντες που μπορεί να φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ.

Παρ’ ότι η σχετική διάταξη δεν έχει ακόμα ψηφιστεί -θα ισχύσει όμως αναδρομικά- στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αποκάλυψης φοροδιαφυγής η επιβράβευση για το φορολογούμενο που έκανε την επώνυμη καταγγελία θα μπορεί να φτάνει έως και το δεκαπλάσιο της αξίας της απόδειξης, με μέγιστο ύψος τα 2.000 ευρώ.