Επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι και του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή που είχαν δεσμευτεί στην Ελλάδα. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόντουσαν και τα ποσά που δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Αφορμή για το επείγον έγγραφο του κ. Βουρλώτη στάθηκε ανάρτηση στο διαδίκτυο που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατ. ευρώ και με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων. Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου. Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας οι επίμαχες αναρτήσεις με τους λογαριασμούς από την τράπεζα του Παναμά, ο κ. Βουρλιώτης, ο οποίος ζήτησε από τους ομολόγους του στην Κεντρική Αμερική να του γνωστοποιήσουν εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της πρώην ευρωβουλευτή και των άλλων μελών της οικογένειάς της. Λογαριασμοί, όχι μόνο στη συγκεκριμένη Τράπεζα του Παναμά (Bladex of Panama), αλλά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αυτής. Στο ίδιο έγγραφο ο εισαγγελέας ζήτησε σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν πράγματι τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της Εύας Καϊλή και των μελών της οικογένειάς της, να του αποσταλούν αντίγραφα των κινήσεών τους αλλά κι αν υπάρχουν θυρίδες στις τράπεζες του Παναμά στα επίμαχα ονόματα ή αν έχουν γίνει επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο κ. Βουρλιώτης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή μόλις ξέσπασε το Qatargate. Έχει ήδη δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ευρωβουλευτή, των άμεσων συγγενών της και τους λογαριασμούς δύο ΜΚΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Μανταλένα. Επιπλέον, έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας Estate Aria Properties με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία συστάθηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της. Επίσης, έχει δεσμευτεί ένα σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό και ένα οικόπεδο των 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ