Το δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά την απολογία τους, οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που πρωτοστατούσε σε σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας, σε Αθήνα και Πειραιά.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων μεταξύ αυτών και της 27χρονης γυναίκας η οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα των οπαδών του Παναθηναϊκού.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών δραστηριοτήτων σε οποιοδήποτε γήπεδο αλλά και της απαγόρευσης εμφάνισης σε συνδέσμους.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκαναν, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων, πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν κάποια περιστατικά συμπλοκών και σωματικών βλαβών σε οπαδούς αντιπάλων ομάδων, ωστόσο , αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, εμπρησμούς αλλά και την κατοχή εκρηκτικών που τους αποδίδεται.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται περίπου 24 άτομα ενώ έχει ήδη παραδοθεί στις αρχές και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ο ένας από τους κατηγορούμενους σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα.
Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη έρευνα του αρμόδιου εισαγγελέα για την οπαδική βία συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση καθώς στο «μικροσκόπιο» του βρίσκονται επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ