Τα παράνομα πάρτι γίνονταν γνωστά μέσω «κραχτών» στο διαδίκτυο και σε beach bar. Εντοπίζουν τους υποψήφιους πελάτες και «σκανάρουν» τις τσέπες τους, προκειμένου να κυμανθεί το τιμολόγιο από 150 μέχρι 1500 ευρώ.

Οι φερόμενοι ως «αχυράνθρωποι»-βιτρίνες είναι ενδεχομένως οι διοργανωτές των πάρτι.

Άλλο ρόλο φαίνεται να έχουν οι «διαχειριστές» των πολυτελών κατοικιών. Το ίδιο δήλωσε και ο 38χρονος που συνελήφθη χτες τα ξημερώματα στη Μύκονο. Δήλωσε όμως και υπεύθυνος ηχοσυστήματος ή αλλιώς ο γνωστός «αυτοφωράκιας».

Πώς θα «μπλοκάρει» τα πάρτι η ΕΛΑΣ

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω των καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Drones-εντοπιστές: Θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.

Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι.

Μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα αυτά, θα υπάρχουν «τροχονόμοι» που θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι.

Χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι σε απόμερη παραλία όπου είχαν μαζευτεί περίπου 200 άτομα και διοργανωτές ήταν δύο Ιταλοί.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών ήταν από την Ιταλία. Στο πάρτι έπαιζαν χρωματοπόλεμο και είχε δυνατή μουσική με ξένους Dj.
Πηγή: skai.gr