Απάτη – μαμούθ κατά του Ελληνικού Δημοσίου εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος καθώς γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών φέρεται να ήταν ο «Εγκέφαλος» και να πρωταγωνιστούσε σε απάτες που ξεπερνούν το ποσό των 22 εκατ. ευρώ.
Σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το οποίο απεστάλη τις προηγούμενες ημέρες στον οικονομικό εισαγγελέα ζητείται η δέσμευση των λογαριασμών του ίδιου του παραγωγού – παρουσιαστή και εταιριών συμφερόντων του, καθώς και έξι ακόμη προσώπων που μετέχουν στις εταιρίες και ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια, παράνομες επιδοτήσεις κ.λπ.
Επιπλέον, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό και φέρονται να συνδέονται με τη μαφία.

Η φερόμενη δράση – Οι εικονικές εταιρίες, δεν κατέβαλε ΦΠΑ – Η ροή του μαύρου χρήματος 

Ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει 15 εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.
Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα.
Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές.
Το (τυχόν) αδίκημα δεν αφορά εν μέρει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μέρος της “δράσης του” έγινε σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το… ένοχο παρελθόν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραγωγός – παρουσιαστής, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε οικονομικές περιπέτειες με πτώχευση εταιριών στις οποίες συμμετείχε, θα κληθεί τις επόμενες ημέρες για εξέταση, καθώς στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.