Εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017.

Όσον αφορά στην τότε Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς μία επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας διά παραλείψεως από υπόχρεο, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε ομόφωνα ακόμα 12 κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες. Ανάμεσα σε εκείνους που αθωώθηκαν είναι υπάλληλοι δασαρχείων, ο τότε δήμαρχος Μεγαρέων, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπάλληλοι πολεοδομίας και υπάλληλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Αντίθετα, οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους 8 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων δύο Αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη της πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση στα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παράβασης καθήκοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ