Με μια οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η Ε.Κ.Α.Μ., οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας κατάφεραν να αιφνιδιάσουν έναν επικίνδυνο και οπλισμένο  δραπέτη των φυλακών Κέρκυρας.

Ο αλλοδαπός βαρυποινίτης, που αναζητούνταν εδώ και ακριβώς ένα χρόνο, διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες στη Μεσσηνία μαζί με δυο συνεργούς του.

Ο 44χρονος είχε παραβιάσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί και δεν επέστρεψε στις φυλακές όπου ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.

Το τι έκανε από τότε, δεν είναι ακόμη γνωστό και διερευνάται, ωστόσο από τον περασμένο Νοέμβριο συνεργαζόταν στις ληστείες με τους άλλους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 43 χρόνων.

Στις 10 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε δυο επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία και το Μελιγαλά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους ιδιοκτήτες και άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του 44χρονου, στον Πειραιά, βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kαλάσνικοφ» με τρεις γεμιστήρες και 74 φυσίγγια, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και έξι φυσίγγια, καθώς επίσης τρία κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ