Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος πραγματοποίησε παρέμβαση στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens και παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου της Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά με ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.
Γεγονός που αμαυρώνει για ακόμη μια φορά το δικαστικό σύστημα της χώρας που επί δεκαετίες δέχεται σφοδρή επίθεση και κριτική από διεθνείς οργανισμούς για την βραδύτητα της έκδοσης αποφάσεων.
Πρόσφατα όπως έγραφε και το dikastirio.com η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έκθεση της για την απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα παρουσίασε τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί για ακόμη μια χρονιά, κατατάσσοντας τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ.