Την παραπομπή της υπόθεσης του βουλευτή Ανδρέα Πάτση στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, και την αποστολή της στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε και η άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του βουλευτή, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητα του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο βουλευτής φέρεται να έχει εξωχώριες εταιρείες και να λαμβάνει απευθείας αναθέσεις.
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον παρέπεμψε ομόφωνα στους αρμόδιους εισαγγελείς για έλεγχο για παραβάσεις που οδηγούν σε έκπτωση από το βουλευτικό του αξίωμα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες

H Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 03/11/2022 με αντικείμενο τον έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση, και αποφάσισε:

  • την παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών της υποθέσεως, για τα μέχρι τώρα ευρήματα
    – την αποστολή στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υποθέσεις για τις δικές του ενέργειες
    – την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του ελεγχόμενου, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητα του, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στο αρμόδια όργανα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου, μετά την άρση
    – την αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον στοιχείων του ελέγχου, για καταλογισμό της επιστροφή ποσών στο δημόσιο, εφόσον μετὰ την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Θα χάσει την βουλευτική του ιδιότητα;

Την ίδια ώρα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έκπτωσης του μέχρι πρότινος γαλάζιου βουλευτή από το αξίωμά του, καθώς η σύναψη συμβάσεων με το δημόσιο συνιστά παραβίαση του Συντάγματος.
Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από το ανώτατο ειδικό δικαστήριο ύστερα από προσφυγή κάθε θιγόμενου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ