«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τη βαθειά ικανοποίησή μας για την αμετάκλητη απόρριψη των αξιώσεων του Θόδωρου Αγγελόπουλου που άσκησε πριν 12 χρόνια εναντίον του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, επιδιώκοντας την είσπραξη υπέρογκων ποινικών ρητρών (περίπου 200 εκατ. ευρώ) με την επίκληση παραβάσεων ενός συμφωνητικού συμβιβασμού από τον μακρινό Μάρτιο του 2000 μεταξύ του ίδιου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου» επισημαίνουν σε δήλωσή τους τα δυο αδέλφια για τη δικαστική διαμάχη με τον θείο τους.
Ο φάκελος τη υπόθεσης κλείνει πια οριστικά με την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα τα δύο αδέλφια αναφέρουν:
«Η απώλεια του πατέρα μας τον Μάιο του 2021 δεν επηρέασε τις ορέξεις του Θ. Αγγελόπουλου.
Αντίθετα, αφού παρέστη κανονικά στην κηδεία του μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα, συνέχισε λίγες ημέρες μετά την επίθεσή του στρεφόμενος και εναντίον μας.
Από την πλευρά μας, όταν κληθήκαμε ως κληρονόμοι και φορείς της μνήμης του πατέρα μας να υπερασπιστούμε ενώπιον του Αρείου Πάγου την κληρονομιά του από την δικαστηριακή επιδρομή του Θ. Αγγελόπουλου, θέλαμε να αναδείξουμε ότι η απαίτησή του όχι μόνο δεν είχε ηθικό έρεισμα αλλά στερούνταν και νομικής βάσης.
Με την πρόσφατη υπ’ αρ. 582/2024 απόφασή του ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου που είχε επιδικάσει, με μειοψηφία της Προέδρου του, κατά του πατέρα μας ποσό πάνω από 80 εκ. ευρώ και μάλιστα έντοκα. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και με καταλυτικό σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματικές οι συμφωνίες που παρεμποδίζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ιδίως με την απειλή ποινικών ρητρών, καταλήγοντας ότι η αγωγή του Θ. Αγγελόπουλου δεν ήταν νόμιμη.
Η ίδια απόφαση υποχρέωσε τον Θ. Αγγελόπουλο να επιστρέψει όσα ποσά είχε σπεύσει στο μεταξύ να εισπράξει μέσω πλειστηριασμών κληρονομιαίων ακινήτων, χωρίς καν να αναμένει την τελειωτική κρίση της Δικαιοσύνης.
Τη σπουδαία αυτή νομική και ηθική δικαίωσή μας αφιερώνουμε στη μνήμη του πατέρα μας, δίπλα στον οποίο σταθήκαμε αταλάντευτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του».

 Ο εμφύλιος στην οικογένεια 

Ο εμφύλιος πόλεμος στην οικογένεια, κρατά από τη δεκαετία του 1990.
Ο λόγος για τη διαμάχη, που έχει χωρίσει σε δύο στρατόπεδα την οικογένεια Αγγελόπουλου, μια από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές και εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας με δραστηριότητα, η οποία απλώνεται τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν οι γιοι του βιομήχανου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Θεόδωρος και Κωνσταντίνος οδηγήθηκαν σε σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο τη μοιρασιά της τεράστιας περιουσίας του πατέρα τους.
Ο μικρότερος Κωνσταντίνος, ο οποίος αισθάνθηκε αδικημένος, δε δίστασε να κατηγορήσει δημόσια τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του και σύζυγο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Θεόδωρο, για κακοδιαχείριση της περιουσίας και υπέρογκες σπατάλες.
Μια κόντρα, η οποία δεν περιορίστηκε απλά στα λόγια και τις προφορικές κατηγορίες αλλά οδηγήθηκε μέχρι το κατώφλι της δικαιοσύνης, σηματοδοτώντας έναν πολυετή και ανελέητο δικαστικό αγώνα.

www.bankingnews.gr