Στις 20 Σεπτεμβρίου, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας και όπως τονίζουν οι επιστήμονες, είναι η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους πέντε γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση μας.

Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο τους. Να ρωτήσουν, να ενημερωθούν, να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται. Η ημέρα που θέλουμε να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που φέρνει ένας γυναικολογικός καρκίνος.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες ασθενείς από 25 και πλέον χώρες, θα συναντηθούν με πάνω από 60 οργανισμούς υγείας, ομάδες εξειδικευμένων παρόχων υγείας και ειδικών για να υποστηρίξουν έναν στόχο: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους πέντε γυναικολογικούς καρκίνους που περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Το 2022, εστιάζουμε στον καρκίνο του ενδομητρίου, και το κύριο θέμα μας είναι η επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η σωματική δραστηριότητα, ως βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά του καρκίνου του ενδομητρίου.

Συμβολικός αγώνας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «GOforAction» «Βάλε την δράση στην ζωή σου».

Δίνουμε το τρίτο μας ραντεβού με τον αγώνα μπάσκετ όπου γνωστοί αθλητές όλων των αθλημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για την Γυναίκα της ζωής τους».

Συμμετέχουν οι Κώστας Τσαρτσαρής (ολυμπιονίκης), Ρένα Σταχτιάρη (ολυμπιονίκης), Άννυ Κωνσταντινίδου (πρωταθλήτρια Ελλάδος), Γιάννα Ρήγα (πρωταθλήτρια Ελλάδος), Δήμητρα Καλέντζου (ολυμπιονίκης), Κύριλλος Μακρυμίχαλος (πρωταθλητής ), Δήμητρα Χαρίτου (πρωταθλήτρια), Στέιση Γκρίτζαλη (πρωταθλήτρια), Μαρία Σαμορούκοβα (Ολυμπιονίκης), Γιώργος Χειμωνέτος (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας), Θεοφανάκης Χάρης, Παπαπαναγιώτου Γιάννης, Σταύρος Μωραΐτης, Ζέττος Αθανάσιος, Χαιδόπουλος Δημήτρης, Αθανασίου Σταύρος, Αθανασίου Χριστίνα, Μανωλά Βάσια, Νάνος Κωνσταντίνος, Νιάκαρος Παναγιώτης, Ταγκλής Γιώργος

Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν ένα μόνο στόχο, «Τη νίκη ενάντια στον καρκίνο».

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο κλειστό Γήπεδο του Πανελληνίου, Ευελπίδων 2, στο Πεδίο του Άρεως.

Όπως αναφέρει και η Μαρία Παπαγεωργίου Υπεύθυνη ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι.

«Φέτος το μότο είναι «#GOforAction», δηλαδή «Βάλε την δράση στην ζωή σου» και ζητάμε από τις γυναίκες να εισαγάγουν την δράση, την κίνηση, την άθληση στην ζωή τους που έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στην διαχείριση της νόσου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ