Τρεις υπεύθυνοι ύλης της ανεξάρτητης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της Ουγγαρίας, Index.hu, και παραπάνω από 50 δημοσιογράφοι παραιτήθηκαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόλυση του αρχισυντάκτη τους, την οποία χαρακτήρισαν «ανοιχτή απόπειρα πίεσης» στο Index.

Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι παραιτούνται αφού ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου απέρριψε το αίτημά τους να επιστρέψει στη θέση του ο αρχισυντάκτης Σαμπόλ Ντουλ.

Πριν από ένα μήνα, ο Ντουλ είχε απευθύνει έκκληση στην Ευρώπη δηλώνοντας ότι η ανεξαρτησία του Τύπου και ειδικότερα της ιστοσελίδας βρίσκεται υπό διωγμόν στην Ουγγαρία, και την Τετάρτη απολύθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ιστοσελίδας Μίκλος Βασίλι, ένθερμο οπαδό του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Πορεία υπερ της ελευθερίας έκφρασης

Χιλιάδες Ούγγροι έκαναν σήμερα πορεία προς το γραφείο του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν για να διαμαρτυρηθούν για τις εκλαμβανόμενες ως κυβερνητικές επιθέσεις κατά της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, κατόπιν της οργής που προκάλεσε η απόλυση του διευθυντή του κορυφαίου ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστοτόπου της Ουγγαρίας, του Index.hu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ