Ένας Ουκρανός μεγιστάνας και πρώην βουλευτής που κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων συνελήφθη σε πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Κοστιαντίν Ζιβάγκο σε ξενοδοχείο του Κουρσεβέλ την Τρίτη βάσει διεθνούς εντάλματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας. Πρόσθεσε ότι ο Ζιβάγκο θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο στο Σαμπερί την Τετάρτη ως ένα πρώτο βήμα προς την ενδεχόμενη έκδοσή του.
Η εισαγγελία του Σαμπερί επιβεβαίωσε τη σύλληψη και είπε ότι θα εμφανιστεί στο δικαστήριο την Τετάρτη ή την Πέμπτη για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αίτησης έκδοσης. Το γραφείο του εισαγγελέα αναμένει έγγραφα από την Ουκρανία που υποστηρίζουν το αίτημα έκδοσης και δεν θα σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.
Ο 45χρονος Ζιβάγκο ήταν ο κύριος δικαιούχος της πλέον ανενεργής Τράπεζας “Finance & Credit Bank” της Ουκρανίας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξόρυξης Ferrexpo, η οποία συγκαταλέγεται στους κορυφαίους εξαγωγείς σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.
Ο Ζιβάγκο υπηρέτησε στο ουκρανικό κοινοβούλιο από το 1998 έως το 2019, κυρίως ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Το 2019, οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν ποινική υπόθεση κατηγορώντας τον ίδιο και άλλα κορυφαία στελέχη της Finance & Credit Bank για από κοινού υπεξαίρεση άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την τράπεζα. Το γραφείο ερευνών είπε ότι το υποτιθέμενο σχέδιο τους έβλαπτε «τα συμφέροντα του κράτους και των καταθετών της τράπεζας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ