Έναν «καυτό» διάλογο που -όπως φέρεται να κατέθεσε- είχε με την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για την υπόθεση Novartis και τους δικαστικούς χειρισμούς της, αποκαλύπτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, στην 19σέλιδη κατάθεσή του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην λεπτομερή εξιστόρηση όσων έγιναν τους μήνες που παρέμεινε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, από το καλοκαίρι του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019, παραθέτοντας διαλόγους και στοιχεία που προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Δύο περιστατικά

Ο κ. Αγγελής, φέρεται να περιγράφει δύο περιστατικά, που κατά την κρίση του, είναι απολύτως ενδεικτικά:

-Το πρώτο έγινε πριν το «σκάσιμο» της υπόθεσης Novartis που ακολούθησε το ταξίδι στη Βιέννη. Αφορούσε δε, γνωστή υπόθεση (όχι τη Novartis) για την οποία ισχυρίζεται πως η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν ακολούθησε τις οδηγίες του για επιπλέον εισαγγελικές ενέργειες. Η κα Τουλουπάκη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα εκλήθη στο γραφείο της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με σκοπό να ερωτηθεί γιατί «αγνόησε» τις οδηγίες. Η συνάντηση δεν κατέληξε με καλό τρόπο δεδομένου πως διακόπηκε λόγω συναισθηματικών ξεσπασμάτων που έγιναν αντιληπτά στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου (πληροφορίες μιλούν για αποχώρηση με κλάματα ενός εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση). Αυτό το περιστατικό ήταν το πρώτο που προκάλεσε μέγα ρήγμα στις σχέσεις Αγγελή – Τουλουπάκη, με τον πρώτο να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις στην κα Δημητρίου

-Το δεύτερο έγινε μετά το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη, και τη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με το κλιμάκιο το οποίο κατέληξε στις αναφορές Αγγελή για «στοχευμένη δίωξη κατά 3 πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία».

Τότε (αρχές Ιανουαρίου και μετά από δημοσίευμα περί «άρνησης Αγγελή να παραλάβει στοιχεία για πρώην υπουργό), ο κ. Αγγελής φέρεται να ενημέρωσε την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για όσα συμβαίνουν. Ο εισαγγελέας λέει μάλιστα, πως μέχρι τότε  ήταν «το αγαπημένο παιδί της κας Δημητρίου» και πως της είπε ότι ουσιαστικά η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν». Ο διάλογος που μεταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του είναι ενδεικτικός:

Αγγελής: «Έχεις καταλάβει πως μ’ αυτά που κάνει η Τουλουπάκη θα μας στείλει φυλακή;»

Δημητρίου: «Εγώ θα πάω φυλακή; Εσύ είσαι ο επόπτης. Εσύ θα πας φυλακή…»

Σύμφωνα με την περιγραφή, ο κ. Αγγελής αντέδρασε έντονα στο άκουσμα όσων είπε η εισαγγελέας με αποτέλεσμα εκείνη να του πει –όπως αναφέρει- «έλα για αστεία το είπα, πλάκα έκανα».

Αμέσως μετά κυκλοφόρησε η περίφημη «ατάκα» που φέρεται να έλεγε ο κ. Αγγελής στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου η οποία συμπυκνωνόταν στη διατύπωση «εγώ δεν θα πάω στη φυλακή για τη Novartis».

Πηγή:dikastiko