Επικίνδυνο ρυζάλευρο με έντομα και προνύμφες ανακαλεί ο ΕΦΕΤ ύστερα από σχετικό έλεγχο που έγινε.
Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του φορέα κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Evergreen organics Βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη».
Πρόκειται για συσκευασία των 500g με στοιχεία: «L245045220720 και ημερομηνία ανάλωσης 23-05-23, το προϊόν συσκευάζεται στην Ελλάδα για την Αγροτική Βιολογική Εμπορική Α.Ε.».

ΕΦΕΤ: Στο οποίο εντοπίστηκαν έντομα και προνύμφες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα στο ρυζάλευρο υπήρχαν έντομα και προνύμφες. «Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo προϊόν να μην το καταναλώσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα H.A.C.C.P.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ