«Είχες την εκτίμηση και το σεβασμό όλων» σημείωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ,. για την απώλεια της αντιπροέδρου ε.τ. του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρυσούλας Παρασκευά. Στο άρθρό της αναφέρει:

«Αγαπητή μας συνάδελφε

Αγαπημένη μας φίλη Χρυσούλα

Η είδηση του αιφνίδιου και πρόωρου θανάτου σου μας συγκλόνισε και μας προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Σε όλους εμάς τους Δικαστικούς Λειτουργούς, κυρίως τους αρχαιότερους, που υπηρετήσαμε μαζί σου, επί πολλές δεκαετίες, στο Δικαστικό Σώμα. Καθώς και σε όλο το νομικό κόσμο, στους Δικηγόρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά και στους Δικαστικούς Υπαλλήλους. Γιατί είχες την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.

Η Χρυσούλα Παρασκευά εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1978 και ανήλθε, επαξίως, τους βαθμούς της ιεραρχίας, μέχρι το βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, με τον οποίον συνταξιοδοτήθηκε, λόγω ορίου ηλικίας, το 2018. Προήδρευσε σε σημαντικές δίκες, ως Αντιπρόεδρος του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ως Δικαστικός υπήρξε ακέραιη, ευσυνείδητη και με πλήρη επάρκεια. Την διέκρινε σοβαρότητα, ευγένεια και ιδιαίτερη αξιοπρέπεια. Υπηρετήσαμε μαζί, πολλά χρόνια στο Εφετείο Αθηνών, όπου ήρθε με μετάθεση από τα Δικαστήρια του Πειραιά και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και συνδεθήκαμε με φιλία και αμοιβαία συμπάθεια και εκτίμηση.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων και η πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος αυτής, στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, το 2016.

Στήριξε και στάθηκε σαν δεύτερη μητέρα και γιαγιά αντίστοιχα στην ανιψιά της, την Κοραλία και την μικρανεψιούλα της, αφότου η πρώτη εξ αυτών έχασε πολύ νωρίς την μητέρα της.

Τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων των συναδέλφων Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων της Ένωσής μας εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στην νεαρή μας συνάδελφο, την ανιψιά της Κοραλία.

Σε αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη

Αγαπητή μας συνάδελφε και φίλη Χρυσούλα

Καλό ταξίδι

Και καλό Παράδεισο

* Η Βασιλική Θάνου είναι Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ