Ο Jackson είχε εκτίσει ποινή 39 χρόνων στης φυλακή του Cuyahoga County για έναν φόνο που ουδέποτε διέπραξε, ένα τραγικό λάθος της δικαιοσύνης που τον ανάγκασε να υποστεί την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης λόγω δικαστικού λάθους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αθωώθηκε και τελικά απελευθερώθηκε στην Παρασκευή το απόγευμα σε ηλικία 57 χρονών.

Ο Jackson και τα δύο αδέρφια είχαν καταδικαστεί με βάση την κατάθεση ενός δωδεκάχρονου μάρτυρα με προβληματική όραση, με την αστυνομία του Cleveland να αγνοεί τις επίμονες διαμαρτυρίες μιας ολόκληρης γειτονιάς που έλεγαν πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία ανάμειξη. Όπως αποδείχτηκε, ο δωδεκάχρονος είχε φανταστεί την όλη ιστορία.

Ο Ronnie Bridgeman, ο οποίος φυλακίστηκε για 27 χρόνια και 8 μήνες ως συγκατηγορούμενος του Jackson, απευθύνθηκε για βοήθεια στον δημοσιογράφο Kyle Swenson το 2009. (O Wiley βγήκε με αναστολή το 2001, υπέπεσε σε παράπτωμα και πάλι και τελικά αθωώθηκε και αυτός την Παρασκευή). Εμφανίστηκε στην εφημερίδα Cleveland Scene με χιλιάδες σελίδες της δικαστικής καταγραφής, υποστηρίζοντας ότι ο φίλος του εξέτιε ακόμα ποινή φυλάκισης για έναν φόνο με τον οποίο δεν είχαν καμία σχέση. Η υπόθεση είχε ήδη προκαλέσει την προσοχή του Innocence Project Ohio, ενός οργανισμού που δουλεύει για την αθώωση κατηγορουμένων μέσω ελέγχων DNA, χωρίς όμως να έχει σημειώσει κάποια ουσιαστική πρόοδο.

Προηγούμενο άρθροΕπιστήμονες ανακάλυψαν ουσία που μειώνει στο ένα τρίτο τη θνητότητα του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΑπίστευτη απάτη στην Αττική: Παρίστανε τον γιατρό και οδήγησε στον θάνατο 2 ανήλικους και έναν 78χρονο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ