Η Σεούλ καταργεί τις θέσεις στάθμευσης μόνο για γυναίκες, 14 χρόνια αφότου εισήχθησαν ως μέτρο προστασίας για τις γυναίκες.
Τα σημεία πάρκινγκ μόνο για γυναίκες είχαν θεσπιστεί το 2009 μετά από μια σειρά βίαιων εγκλημάτων σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι τέτοιοι χώροι δεν είναι πλέον απαραίτητοι και θα μετατραπούν σε οικογενειακές θέσεις στάθμευσης. Οι επικριτές λένε ότι η κατάργησή τους είναι απλώς το τελευταίο παράδειγμα αντιφεμινιστικών πολιτικών στη Νότια Κορέα.
Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, οι χώροι στάθμευσης με περισσότερες από 30 θέσεις έπρεπε να διαθέτουν το 10% σε γυναίκες – περίπου 2.000 από τις συνολικά 16.640 δημόσιες θέσεις στάθμευσης προορίζονταν για γυναίκες. Συνήθως, βρίσκονταν κοντά στις εισόδους των κτιρίων, έτσι ώστε οι γυναίκες να μην χρειάζεται να περπατούν στα υπόγεια στο σκοτάδι.
Τα κυβερνητικά στοιχεία του 2021 έδειξαν ότι περισσότερα από τα 2/3 των βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στους χώρους στάθμευσης της πόλης ήταν σεξουαλικά εγκλήματα: βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.
Αλλά ο δήμαρχος της Σεούλ, Ο Σε-χουν, ο οποίος εισήγαγε το συγκεκριμένο μέτρο, αντιστρέφει τη δική του πολιτική, λέγοντας ότι είναι καιρός να «δοθή προσοχή στις οικογένειες».
Οι νέες οικογενειακές θέσεις θα διατίθενται σε εγκύους ή άτομα που κινούνται με παιδιά. Οι γυναίκες που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια δεν θα επιτρέπεται να τις χρησιμοποιούν.
Μια τέτοια κίνηση έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις με τους επικριτές να λένε ότι είναι μια κουλτούρα αντιφεμινισμού, η οποία χαρακτηρίζει την πολιτική της Νότιας Κορέας τα τελευταία χρόνια.
Οι άνδρες στη Νότια Κορέα υποστηρίζουν όλο και περισσότερο ότι οι πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν τις γυναίκες έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται διακρίσεις σε βάρος τους.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφαιρέσει τον όρο «ισότητα των φύλων» από το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα και προσπαθεί να κλείσει το υπουργείο ισότητας των φύλων.
Οι χώροι αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες, οι οποίοι εισήχθησαν για πρώτη φορά στη Γερμανία τη δεκαετία του 1990, ήταν ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενοι στη Νότια Κορέα.
Καθώς ορισμένες είναι μεγαλύτερες και πιο ευρύχωρες, πολλοί επισημαίνουν ότι ενίσχυουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να παρκάρουν. Ο πραγματικός λόγος που είναι μεγαλύτερες είναι επειδή υποτίθεται ότι οι γυναίκες, που αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των παιδιών στη Νότια Κορέα, θα χρησιμοποιούσαν τον επιπλέον χώρο για να βάλουν και να βγάλουν τα παιδιά τους από το αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ