Σε κλοιό ασφαλείας είναι πλέον η Νέα Φιλαδέλφεια καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον τελικό του Conference League το βράδυ της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί τον τίτλο από τη Φιορεντίνα (22:00 – 29/5, ζωντανή μετάδοση από MEGA και Cosmote Sports 1) με την παρουσία των αστυνομικών σε κρίσιμα σημεία που προβλέπει τα σχέδια της ΕΛΑΣ να είναι ήδη εμφανής καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα αύριο, Τετάρτη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η «σάρωση» της OPAP Arena από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) και σκύλους ενώ ολοκληρώθηκε και η περίμετρος ασφαλείας που είχε στηθεί καθώς και έχει ελεγχθεί. Επιπλέον, ελέγχθηκαν και ασφαλίστηκαν οι έξοδοι κινδύνου, ενώ ο Δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων στους κατοίκους και το Άλσος Φιλαδέλφειας, το οποίο από σήμερα είναι κλειστό, έχει επίσης ελεγχθεί εξονυχιστικά και φυλάσσεται από τις Αρχές. Παράλληλα αύριο, ημέρα του τελικού, θα μείνουν κλειστά τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής σε κάθε θύρα και σε κάθε κερκίδα του γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν πέσει κάποια κροτίδα στο γήπεδο, οι πυροσβέστες θα το απομακρύνουν επί τόπου. Επιπρόσθετα, εναέρια μέσα θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο.

Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές θα δημιουργηθούν 7 ζώνες έλεγχων και δεν θα μπορεί κανείς να πλησιάζει στο γήπεδο αν δεν έχει εισιτήριο ή διαπίστευση ενώ από αέρος θα επιχειρούν το ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, που θα δίνουν διαρκώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η μετακίνήση των φιλάθλων

Για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, έχουν σχεδιαστεί σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων (Fan Meeting Points), σε διαφορετικές και απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπό τη μετακίνησή τους προς το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και μετά τη λήξη του αγώνα, στις περιοχές γύρω από το γήπεδο καθώς και στη διαδρομή από και προς τα σημεία συγκέντρωσης.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει νόμιμο εισιτήριο (κόκκινο), καλούνται να συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος.Όλοι οι φίλαθλοι που θα εισέρχονται στον συρμό θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαγορεύονται σακίδια μεγαλύτερα της διάστασης Α4. Σακίδια που είναι μεγαλύτερα από αυτή τη διάσταση θα αποθηκεύονται σε storage box, με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής