Στη σύλληψη τριών αστυνομικών προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι τρεις ένστολοι εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., είχαν αναλάβει να φυλάσσουν πολυτελείς βίλες στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί παρείχαν υπηρεσίες σεκιούριτι σε βίλες ιδιωτών, ακόμα και τις ώρες που είχαν βάρδια στο τμήμα. Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τους παρακολουθούσε για τουλάχιστον τρεις μήνες, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία.

Οι τρεις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας υπαρχιφύλακας και δύο δόκιμοι αστυφύλακες, που είχαν αποσπαστεί στο νησί για την τουριστική περίοδο, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το πρωί της Δευτέρας, στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Έπαιρναν 10 με 12 ευρώ την ώρα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες φύλαξης στον ιδιώτη, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, με αμοιβή 10-12 ευρώ την ώρα.

«Τους έκαψαν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τις παρακολουθήσεις προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία και τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» και τους έξι αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας και οι δύο δόκιμοι που συνελήφθησαν, τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας. Επίσης η Αστυνομία διεξάγει έρευνα και για άλλους τρεις αστυφύλακες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ