Η δικηγορική εταιρεία Milbank λειτούργησε ως σύμβουλος της ΔΕΗ στο deal εξαγοράς της Enel Ρουμανίας συνολικής αξίας 1,26 δισ. ευρώ.
Το κλείσιμο της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2023 και θα υπόκειται σε συνήθεις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της έγκρισης από τις αρμόδιες αντιμονοπωλιακές αρχές.
Όπως επισημαίνει η δικηγορική εταιρεία στην ανακοίνωση της, η εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα «βήμα» στη διαδικασία μετασχηματισμού για τη στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΗ με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, κορυφαίων επιχειρήσεων διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την πρώτη υλική επέκταση της ΔΕΗ σε μια νέα γεωγραφική επικράτεια.
Η ΔΕΗ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με έναν συνδυασμό χρέους και μετρητών, με δεσμευμένη δανειακή χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ με τη μορφή πενταετούς διευκόλυνσης δανείου ύψους 485 εκατ. ευρώ μέσω ελληνικών τραπεζών και με διευκόλυνση «γέφυρας» 315 εκατ. ευρώ μέσω διεθνών τραπεζών.
Η Μilbank επισημαίνει ακόμα πως επικεφαλής της ομάδας συμβούλων ήταν η εταίρος Lisa O’Neill, ο Ευρωπαϊκός συνεργάτης μόχλευσης χρηματοοικονομικών/κεφαλαιαγορών Απόστολος Γκουτζίνης, ο εταιρικός ειδικός σύμβουλος Andrew Reilly, ο ειδικός σύμβουλος European Leveraged Finance/Capital Markets Trevor Truman, ο ειδικός φορολογικός σύμβουλος Alan Rafferty, οι συνεργάτες της Capital Markets Varun Natteri Mangadu, Χαρά Μακρυγιάννη και Αλεξία Πίμπλη, οι εταιρικοί συνεργάτες Gemma Cullen και Lewis Whiteoak και ο φορολογικός συνεργάτης Cosmos Fung.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ