Οι διαχειρίστριες των αλλοδαπών funds «servicers» στην προσπάθειά τους  να εκκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό το χαρτοφυλάκιο κόκκινων τραπεζικών δανείων που διαχειρίζονται, αυτό το διάστημα αναμένεται να υποβάλλουν ευνοϊκότερες και πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις αναδιάρθρωσης και ρύθμισης των οφειλών.
Η παρούσα συγκυρία αναδεικνύει διαπραγματευτικές ευκαιρίες μέσω ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Μετά την αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα, που προκάλεσε η απόφαση 822/22 του Αρείου Πάγου αναμένεται να ανακάμψουν τα funds, πιθανώς πιέζοντας για νομοθετική παρέμβαση, ώστε να βρεθεί λύση στο τεράστιο θέμα της ανυπαρξίας νομιμοποίησης των funds, το οποίο μέχρι σήμερα έχει ήδη νομολογηθεί από πλείστα Δικαστήρια πρώτου και δευτέρου βαθμού, αλλά όχι από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με αμετάκλητη απόφασή του.
Σοβαρά προβλήματα τίθενται ακόμα και για ακύρωση πλειστηριασμών που ήδη έχουν διενεργηθεί, ενώ βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη δικαστικές ενέργειες.
Παράλληλα έχουν αναδειχθεί ενώπιον των Δικαστηρίων όλης της χώρας πλείστες επί μέρους ακυρότητες σε όλη την διαδικασία της πώλησης – μεταβίβασης, εκχώρησης των τιτλοποιημένων απαιτήσεων και ανάθεσης διαχείρισής τους από τους servicers των funds, οι οποίες ενισχύουν την θέση της νομολογίας, ότι πάσχει η νομιμοποίηση των τελευταίων.
Πέραν όμως της εξέλιξης αυτής στις αίθουσες των Δικαστηρίων δημιουργείται μια πιο ενισχυμένη πλέον διαπραγματευτική θέση των δανειοληπτών, ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση των οφειλών τους, προκειμένου να μην καταφύγουν στην βάσανο των Δικαστηρίων.
Η παρούσα συγκυρία αναδεικνύει μία ευκαιρία για πιο ουσιαστικές και πραγματικά ευνοϊκές διαπραγματεύσεις υπέρ οφειλετών.

logo_Lekkakou_transparent_M_32_1_1.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ