Στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν οι Αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1), για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Όπως επισημαίνεται, ο κατηγορούμενος δεν έχει ομολογήσει, ωστόσο οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, ύστερα από την εξέταση των στοιχείων.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (17/1) ο 50χρονος προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, όπου κλήθηκε να καταθέσει και να εξεταστεί, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία από την ανάλυση των στιγμάτων και των συνομιλιών της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τα οποία, τη μοιραία ημέρα εντοπίζεται και το στίγμα του φίλου του στην περιοχή που έχουν «κλειδώσει» οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Μεσολόγγι: Προσαγωγή και του φίλου του κρεοπώλη

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σήμερα αναμένεται να προσαχθεί και ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, για να ανακριθεί και εκείνος για την πολύκροτη υπόθεση αφού, όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία τον τοποθετούν στο σημείο την μοιραία ημέρα εξαφάνισης του θύματος.
Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο άτομο και κράτησαν το κινητό του, το οποίο μεταφέρθηκε για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Στη διαδικασία των ανακρίσεων και σε συνδυασμό με τα νέα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές συμμετέχουν πλέον και οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν μεταβεί στην περιοχή για συνδρομή των συναδέλφων τους.
Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στους λόγους που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις Αρχές στο Μεσολόγγι, επαναλαμβάνοντας πως δεν γνωρίζει τι έχει γίνει με τον 31χρονο.
“Παρέδωσα το κινητό ώστε οι Αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι, καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις Αρχές όσες φορές μας κάλεσαν, με τελευταία φορά την Τρίτη 16/1. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις Αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις” δήλωσε ο 36χρονος.