Αίτημα προς την εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αναμένεται να υποβάλουν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και η Εισαγγελία θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως και θα αποφασίσει εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης για αθωώσεις κατηγορουμένων.
Παράλληλα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα θα ζητήσει από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Χριστόφορο Λινό την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.
Στόχος είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να προσδιοριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς τον Ιούλιο συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία και τα αδικήματα παραγράφονται το 2026. Έτσι, θα πρέπει μέσα σε μόλις δύο χρόνια η υπόθεση να τελεσιδικήσει και να έχει καταστεί αμετάκλητη από τον Άρειο Πάγο.