Ανατροπή στο «παρά ένα» της πληρωμής του market pass για τους 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά της ενίσχυσης θα λάβουν σήμερα μόνο όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό καθώς οι υπόλοιποι δικαιούχοι που προτίμησαν την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Επίσης τα ποσά που θα πιστωθούν σήμερα θα είναι μειωμένα κατά 20% αλλά θα καλύπτουν το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου.

Αντίθετα, όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν ολόκληρη την ενίσχυση, έως την προσεχή Τετάρτη 8 Μαρτίου, πλην όμως αυτή θα είναι για δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 22 έως και 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του υπόχρεου.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά που θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ έως τον Ιούλιο αυτό έχεις ως εξής:

– Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

– Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

H άυλη ψηφιακή κάρτα

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος. Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Όσοι υποβάλουν αίτηση από την 1η Μαρτίου και μετά μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.
Μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής, για παράδειγμα ΙΒΑΝ αντί κάρτας ή το αντίστροφο.

Αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ ανάβει το «πράσινο φως» για πληρωμή στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό.

Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας sms στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μάριος Χριστοδούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ