Το Κέντρο Ελέγχου Τρομοκρατών (TSC) του FBI φαίνεται πως έκανε ένα σοβαρό λάθος, δημοσιοποιώντας μια βάση δεδομένων παρακολούθησης τρομοκρατών στο διαδίκτυο χωρίς να απαιτείται ταυτοποίηση στοιχείων από κάποιον για να αποκτήσει πρόσβαση.
Ο Bob Diachenko, επικεφαλής της έρευνας ασφαλείας στην Comparitech, ήταν αυτός που ανακάλυψε τη λίστα παρακολούθησης στις 19 Ιουλίου.
Η λίστα περιείχε 1.9 εκατομμύρια καταχωρήσεις.
Κάθε καταχώρηση περιείχε το πλήρες όνομα, τον αναγνωριστικό αριθμό του στη λίστα της TSC, την ιθαγένεια, το φύλο, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό διαβατηρίου, τον δείκτη απαγόρευσης πτήσεων και τη χώρα έκδοσης.

Όπως διευκρινίζει ο Diachenko:

«Η λίστα παρακολούθησης αποτελείται από άτομα που είναι ύποπτα για τρομοκρατία, αλλά τα οποία δεν έχουν κατηγορηθεί απαραίτητα για κάποιο έγκλημα.
Σε λάθος χέρια, αυτή η λίστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καταπίεση, παρενόχληση ή καταδίωξη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Θα μπορούσε να προκαλέσει προσωπικά και επαγγελματικά προβλήματα σε αθώους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα».

Ο ίδιος ανέφερε το θέμα ασφαλείας στο Υπουργείο Ασφάλειας Εσωτερικού (DHS), το οποίο έλαβε υπόψη του το περιστατικό και τον ευχαρίστησε για τη δουλειά του.
Το παράξενο είναι πως το DHS δεν αφαίρεσε τη λίστα άμεσα, αλλά μετά από τρεις εβδομάδες, γεγονός που προσέφερε αρκετό χρόνο για την ανακάλυψη και λήψη των δεδομένων από τρίτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ