Άλλες 13 απάτες, εξιχνιάσθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, σε συνέχεια της μεγάλης τους επιτυχίας τον περασμένο Ιούνιο, όταν και είχαν εξαρθρώσει πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία αποτελούνταν από Έλληνες και ξένους απατεώνες που έκλεβε ηλεκτρονικά χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.
Πρόκειται για νέες απάτες με τις μεθόδους «Sim Swapping» (αλλαγή – αντικατάσταση κάρτας κινητού τηλεφώνου) και «Phishing» (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων).
Στις πρώτες 34 απάτες και τρεις απόπειρες που είχε εξιχνιάσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, είχαν ταυτοποιηθεί 33 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι 9 είχαν συλληφθεί, ενώ άλλοι δύο ήταν ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης.
Για τις τελευταίες υποθέσεις, εμπλέκονται άλλα εφτά άτομα, τα οποία επίσης ταυτοποιήθηκαν, τέσσερις Έλληνες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), καθώς και τρεις αλλοδαποί.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ανέρχεται, τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 136.821 ευρώ, ενώ το επιδιωκόμενο όφελος ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 201.664 ευρώ Αν τα τελευταία ποσά προστεθούν στα όσα είχαν βρεθεί στις πρώτες υποθέσεις φτάνουμε στα 729.429 ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ