Συνελήφθη αστυνομικός στην Κρήτη μετά από μήνυση για εξύβριση και ξυλοδαρμό και έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι δε χρησιμοποίησε βία ενώ ήταν αυτός που δέχτηκε τις ύβρεις από τον μηνυτή.

Συνελήφθη αστυνομικός στην Κρήτη: Το χρονικό
Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, στο περιστατικό συμμετείχαν και άτομα από το φιλικό περιβάλλον του αστυνομικού, τα οποία επίσης μηνύθηκαν για ξυλοδαρμό, αλλά δεν εντοπίστηκαν ώστε αν συλληφθούν.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένα συγγενικό πρόσωπο του αρχικού μηνυτή. Η σύλληψη του αστυνομικού είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δημιουργώντας κενό στη θέση του που δεν έχει ακόμα καλυφθεί.

Οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικός και μηνυτής, είχαν συναντηθεί πρόσφατα για να συζητήσουν προσωπικά θέματα. Ο πολίτης ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός τον εξύβρισε και τον χτύπησε, μαζί με τους φίλους του. Από την πλευρά του, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε βία και δεν αντέδρασε όταν ο πολίτης τον εξύβρισε, τονίζοντας μάλιστα ότι προσπάθησε να τους χωρίσει χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί που μιλήσαμε επισημαίνουν ότι εκτός από την απονομή δικαιοσύνης και την αποσαφήνιση της αλήθειας, είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση για το κενό που δημιουργεί η σύλληψη και η διαθεσιμότητα του συναδέλφου τους.