Στο εδώλιο του Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να βρεθεί ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης στην πρώτη δίκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μετά από μια αναβολή και μια διακοπή της διαδικασίας.
Ο δικηγόρος είχε πάρει τον περασμένο Ιανουάριο αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσής του, καθώς δια του συνηγόρου του δήλωσε πως νοσεί από κορονοϊό και δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη δίκη.
Ο ίδιος επέμενε πως πρόκειται για μία… απλή γρίπη, αλλά τα μέτρα δεν του επέτρεψαν να παρασταθεί στο Δικαστήριο.
Στη δεύτερη ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο των αρχών Μαΐου είχε αιτηθεί την εξαίρεση ενός εκ των δικαστών της έδρας και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματός του.
Ο Αντωνιάδης κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με την πανδημία, ενώ σε περίπτωση που ο δικηγόρος κριθεί ένοχος για τη συγκεκριμένη κατηγορία αντιμετωπίζει ποινή από 6 μήνες έως 5 έτη φυλάκιση.
Η υπόθεση ανέκυψε έπειτα από υλικό που έφτασε στην Εισαγγελία από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ισχυρισμοί του 

Ο δικηγόρος, παρά τις κατηγορίες, επιμένει να επιχειρεί να διαψεύσει την ύπαρξη της πανδημίας:
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορονοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση» ανέφερε.
Ο 55χρονος δικηγόρος είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο διαδίκτυο εκ των αρνητών της πανδημίας.
Η περίπτωση του Αντωνιάδη είναι η πρώτη που εφαρμόστηκε η νέα διάταξη για την διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχει περιλάβει και την δημόσια υγεία στα προστατευόμενα αγαθά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ