Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος χαρακτηρίζει “εντελώς άστοχες και άδικες” τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τζαβάρα που είπε ότι “οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν” και “καλό θα είναι να βγουν στη δράση”.

Ο “γαλάζιος” βουλευτής αναφερόταν στην υπόθεση των υποκλοπών, τονίζοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ότι το “βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου, οι δηλώσεις αυτές του κ. Τζαβάρα “ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες”, τη στιγμή που “οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

“Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο”, στις 24-11-2022, του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Τζαβάρα μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι ”Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση”, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν ”κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση.

Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν”.