Οι εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες έχουν αναλάβει τις αλλοδαπές εταιρείες – funds  επιλέγουν συνήθως, δυστυχώς, ως ταχύτερη οδό για την είσπραξη της απαίτησης τους την νομική οδό της αναγκαστικής εκτέλεσης και επιβολή  κατάσχεσης ακόμη και της πρώτης και μοναδικής  κατοικίας  πολλές φορές καταστρατηγώντας και παρακάμπτοντας  δικαιώματα δανειοληπτών, με συνηθέστερα την μη  τήρηση του ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ο οποίος δεσμεύει εξίσου τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης ή την μη εκπόνηση μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης πρότασης αναδιάρθρωσης της οφειλής βάσει των σημερινών οικονομικών, περιουσιακών και προσωπικών δεδομένων του δανειολήπτη.
Παράλληλα έχει καταργηθεί πλέον οποιαδήποτε δικαστική οδός για την προστασία της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Η μόνη πρόνοια για τη. προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, ώστε να μην ακολουθήσουν εξώσεις μετά από πλειστηριασμό της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους ήταν η μέριμνα του ν 4738/2020 (γνωστός ως εξωδικαστικός μηχανισμός ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ) σύμφωνα με το άρθρα 218 και 219  Ν. 4738/2020.
Όμως  μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος στις άνω διατάξεις φορέας απόκτησης αυτών των κατοικιών, ώστε εν συνεχεία να μπορούν οι ευάλωτοι , σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος , οφειλέτες να τις μισθώσουν από τον φορέα αυτό. Έτσι την 2-3 – 2022 ανακοινώθηκε ως έκτακτο μέτρο πρόνοιας από την κυβέρνηση Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ εφόσον αποδειχθεί η ένταξη των δανειοληπτών στην κατηγορία του « ευάλωτου δανειολήπτη»
Το γραφείο μας, ήδη την Τετάρτη 2-3-2022, ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ πλειστηριασμό Α’ κατοικίας εντολέα μας με τις κατάλληλες εξωδικαστικές ενέργειες λόγω αιτιολογημένου χαρακτηρισμού του ως « ευάλωτου».
Συγκεκριμένα:
Χαρακτηρίστηκε μετά από ενέργειες μας «Ευάλωτος» οφειλέτης ο εντολέας μας , του οποίου είχε οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του, η 2η-3-2022, με επίσπευση εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων  Χωρίς να καταφύγουμε σε  δικαστικές ενέργειες καταφέραμε μέσω εξωδικαστικών διαπραγματεύσεων να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε  το «προφίλ» του συγκεκριμένων ατόμου  ως «ευάλωτου»  και έτσι  ΑΝΕΣΤΑΛΗ ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα επιτεύχθηκε αναδιάρθρωση της οφειλής του  ώστε η οφειλή να καταστεί βιώσιμη και δυνάμενη να εξυπηρετηθεί βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων, με ρύθμιση προσαρμοσμένη στις τωρινές του οικονομικές δυνατότητες. Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε την διάσωση της Α’  κατοικίας του χωρίς να κινδυνεύει πλέον να την απωλέσει , ούτε μέσω πλειστηριασμού, ούτε με οικειοθελή παράδοση της.

Τα ανωτέρω  προϋποθέτουν εγρήγορση από πλευράς δανειοληπτών και άμεση προσφυγή σε εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους και διαμεσολαβητές.
logo_Lekkakou_transparent_M_19.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ