Δεν του άρεσε η απόφαση και.. εκσφενδόνισε πέτρα στην έδρα του Δικαστηρίου. Για αυτή του την πράξη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την Τετάρτη 27/3.
Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων και για βία κατά δικαστικών λειτουργών από δράστη που φέρει αντικείμενο με το οποίο μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη στο πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πράξη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στις 2 Ιουνίου 2022 στην Κω, και στη διάρκεια συνεδρίασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, όπου παρίσταντο προς υποστήριξη της κατηγορίας σε δύο υποθέσεις, οι οποίες συνεκδικάζονταν, με κατηγορουμένη την πρώην σύζυγό του, για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης, μετά την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας κι ενώ ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, είχε μόλις εκφωνήσει την αθωωτική απόφαση, ο εν λόγω άνδρας ήρθε στο κέντρο του διαδρόμου του ακροατηρίου, έβγαλε μια πέτρα από την τσέπη του και την εκσφενδόνισε από μικρή απόσταση με δύναμη προς την σύνθεση του Δικαστηρίου.
Ωστόσο, η πέτρα χτύπησε στο προστατευτικό πλεξιγκλάς που βρισκόταν τοποθετημένο στην έδρα του Δικαστηρίου και έθραυσε αυτό, με συνέπεια τον τραυματισμό (από τα θραύσματα) του γραμματέως της σύνθεσης του Δικαστηρίου – για τον οποίο έχει σχηματισθεί άλλη δικογραφία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εν λόγω πράξη θα μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες βαριά σωματική βλάβη, συνεπεία της οποίας θα εμποδίζονταν σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιούν το σώμα τους.
Του αποδίδεται, επιπλέον, ότι διατάραξε σοβαρά την συνεδρίαση του Δικαστηρίου, καθόσον συνεπεία της πράξης του διέκοψε τη διαδικασία – συνεδρίαση και επανήλθε εκ νέου, μετά την παρέλευση 25 λεπτών για την εκδίκαση των λοιπών προσδιορισθέντων υποθέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ