Η προεδρία της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι στέλνει την ομοσπονδιακή αστυνομία στη Ροσάριο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, έπειτα από τέσσερις δολοφονίες πολιτών από «ναρκωτρομοκράτες», σύμφωνα με τις αρχές.

Κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη Μαξιμιλιάνο Πουζάρο, «η ομοσπονδιακή αστυνομία, η χωροφυλακή, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία αερολιμένων και η υπηρεσία φυλακών θα βοηθήσουν την αστυνομία (της επαρχίας) Σάντα Φε στον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών», ανέφεραν οι υπηρεσίες του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι μέσω X (του πρώην Twitter).

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με «οργάνωση ναρκωτρομοκρατών έτοιμων για όλα προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία και την ατιμωρησία τους», πρόσθεσε ο κ. Μιλέι μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο X.

«Δεν θα σταματήσουμε να τους καταδιώκουμε (…) διότι ξέρουμε πως είναι ή αυτοί ή εμείς», πρόσθεσε.

Η πόλη 1,3 εκατ. κατοίκων έχει τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών στη χώρα (22 ανά 100.000 κατοίκους).

Το μέτρο προβλέπει επίσης κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, που θα επιφορτιστούν με την παροχή υποστήριξης σε όρους «οπλοστασίου, επιμελητείας, μεταφορών και επικοινωνιών», εντός των ορίων της νομοθεσίας για την εσωτερική ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ