Τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με την αποστολή mail σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Τι είχε προηγηθεί

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού ότι έλαβαν e-mail από την ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Οι παραλήπτες που δεν μένουν στη χώρα, κάνουν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς όπως καταγγέλλουν έλαβαν διαφημιστικό e-mail το οποίο διαφημίζει την υποψηφιότητα της κ. Ασημακοπούλου στις ευρωεκλογές.
Οι χρήστες του Twitter καταγγέλλουν τη γαλάζια ευρωβουλεύτρια για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ενώ εκτιμούν ότι τα στοιχεία τους δόθηκαν από υπουργείο Εσωτερικών! Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολή είτε είχαν ψηφίσει το παρελθόν. Μάλιστα, κάποιοι καταγγέλλουν ότι έλαβαν το συγκεκριμένο e-mail από την Ασημακοπούλου λίγα λεπτά αφότου έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα από το ΥΠΕΣ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ