Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. Βασιλική Θάνου αναφορικά με την επιλογή του πρωθυπουργού να συστήσει κυβερνητική επιτροπή που θα διερευνήσει τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και για την Επιστολή – πρόσκληση την οποία απέστειλε ο Μητσοτάκης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, καλώντας τον να ενσωματώσει στην δικογραφία το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής. Είπε συγκεκριμένα:

Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, για να κρίνουν ποιοι και κατά πόσον ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος, για την υπόθεση αυτή, παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης παραβίαση της συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών αποτελεί η σημερινή επιστολή – υπόδειξη του προέδρου της εκτελεστικής εξουσίας – πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ανάθεση σε ανακριτή – εφέτη και για συνέχιση της ποινικής έρευνας, παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα θα καταστεί μέρος της δικογραφίας!

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οιουδήποτε.