Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ασκήθηκε, στα δύο 13χρονα παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) που συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 11/1, με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησαν και παραποίησαν φωτογραφίες δύο συνομήλικων συμμαθητριών τους στην Κρήτη και στη συνέχεια τις διακίνησαν στα social media.
Τα 13χρονα παιδιά, σύμφωνα με το creatlive.gr, απολογήθηκαν και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κι αφού είχαν μείνει στα κρατητήρια για ένα 24ωρο, σήμερα αφέθηκαν ελεύθερα με τον όρο να παρακολουθήσουν ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα.

«Η 13χρονη με ανάγκασε» λέει ο μαθητής – «Εγώ δεν έκανα τίποτα» λέει η μαθήτρια

Από την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, οι δικηγόροι Βαγγέλης Στρατουδάκης και Δέσποινα Συγγελάκη, αναφέρουν ότι η συγκατηγορούμενη του 13χρονου, τού κάνει bullying εδώ και 2 χρόνια, τον έχει στοχοποιήσει και τον κακομεταχειρίζεται, ενώ επίσης αναφέρεται ότι πριν από ένα χρόνο, είχε κάνει κάτι ανάλογο, παραποιώντας φωτογραφία του αγοριού και κάνοντας κολλάζ με ημίγυμνο άνδρα.

Αυτή τη φορά, ισχυρίζεται η πλευρά του 13χρονου, το κορίτσι είπε στον 13χρονο ότι δεν συμπαθεί αυτά τα εν λόγω δύο κορίτσια και τον ανάγκασε να παραποιήσει τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, ο 13χρονος δέχτηκε απειλή από την συνομήλική του ότι αν δεν τις αναρτήσει ως το απόγευμα θα «βάλει» δύο άλλα παιδιά να τον χτυπήσουν.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρούτσος, συνήγορος της 13χρονης που κατηγορείται για την υπόθεση, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί από την πλευρά του κοριτσιού απορρίπτουν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η 13χρονη αρνείται όσα της καταλογίζονται και όσα λέει ο συγκατηγορούμενός της. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι ο 13χρονος από μόνος του παραποίησε τις δύο φωτογραφίες των κοριτσιών και τις έστειλε στη 13χρονη με μήνυμα στο Instagram.
Η 13χρονη φέρεται να αναφέρει ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή μιλούσε με άλλη φίλη της, όταν είδε τις φωτογραφίες και φευγαλέα ανέφερε το περιεχόμενο του μηνύματος από τον άλλον μαθητή. Η φίλη της ζήτησε να τις δει κι εκείνη, η 13χρονη τις προώθησε και μαζί με την τελευταία φίλη βρισκόταν ένα ακόμη κορίτσι που φέρεται να φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο το μήνυμα και κατόπιν προχώρησε στη διακίνησή του στο διαδίκτυο, σε τρίτα άτομα.