Οι εισαγγελικές Αρχές ξεκινούν από σήμερα την εξέταση δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικές σελίδες που κάνουν λόγο για σύντομη λήξη των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας και μάλιστα εντός Απριλίου!

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε μια ακόμη έρευνα για fake news, αυτή τη φορά με αφορμή τα επίμαχα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες υποσκάπτοντας την ορθή εφαρμογή των ίδιων των περιοριστικών μέτρων.

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης των μέτρων εντός Απριλίου.

Η εντολή του εισαγγελέα διαβιβάστηκε στην Κρατική Ασφάλεια, η οποία θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα εντοπίζοντας εάν και από ποιους ενδέχεται να έχει διαπραχθεί το ερευνώμενο αδίκημα.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διέψευσε τέτοιου είδους αναρτήσεις και φήμες, επικαλούμενος ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ