Στην υπογραφή της πολυσυζητημένης νομοθεσίας ύψους 280 δισ. δολαρίων που επικεντρώνεται στην εγχώρια κατασκευή ημιαγωγών και την επιστημονική έρευνα, μετά από μακρά πίεση από το Κογκρέσο προχώρησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο με ψήφους 243-187 στις 28 Ιουλίου 2022, ωστόσο η διαδικασία καθυστέρησε λόγω της παρατεταμένης νόσησης του Joe Biden με κορωνοϊό
Η τελική ονομασία είναι «Νόμος για τα Τσιπ και την Επιστήμη 2022», αφού άλλαξε σειρά ονομασιών κατά τη διάρκεια των μηνών.
Βασικό για τη νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει συνολικά περισσότερες από 1.000 σελίδες, είναι τα 52,7 δισ. δολάρια για την εγχώρια κατασκευή τσιπ συμπεριλαμβανομένων 39 δισ. δολαρίων για ένα πρόγραμμα κινήτρων και 11 δισ. δολαρίων για προγράμματα που ενισχύουν την έρευνα και ανάπτυξη και την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού.
Επιπροσθέτως, μια προβλεπόμενη έκπτωση φόρου επένδυσης 25% για εγκαταστάσεις ημιαγωγών έχει εκτιμώμενο κόστος 24 δισ. δολαρίων.
Τέλος, συμπεριλαμβάνονται επίσης 200 δισ. για επιστημονική έρευνα, μεταξύ των οποίων 81 δισ. για το Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα, 10 δισ. για περιφερειακά κέντρα τεχνολογίας και 68 δισ. δολάρια για το υπουργείο Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ