Η αστυνομία του Λονγκ Αϊλαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες κλήθηκε σήμερα στο σπίτι του δικαστή, Αρθουρ Ενγκορον, έπειτα από απειλή για βόμβα. Ο Ενγκορον προεδρεύει στην υπόθεση αστικής απάτης του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πυροτεχνουργών της κομητείας Νασάου έφτασε νωρίτερα σήμερα στο σπίτι του δικαστή Ενγκορον και διεξήγαγε έρευνα. Δεν είναι σαφές αν ο δικαστής βρισκόταν στο σπίτι του εκείνη την ώρα.

Η βομβιστική απειλή ήρθε μόλις λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των τελικών αγορεύσεων στη δίκη, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη υπήρξε μια έντονη ανταλλαγή e-mails μεταξύ του Eνγκορον και του δικηγόρου του Τραμπ, Κρις Κίζε, σχετικά με το αν ο Τραμπ θα μπορούσε να μιλήσει στις τελικές αγορεύσεις. Ο Ενγκορον αρνήθηκε τελικά το αίτημα.

«Δεν επιτρέπεται στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος έχει υποτιμηθεί και υποβαθμιστεί άδικα από έναν εκτός ελέγχου και με πολιτικά κίνητρα γενικό εισαγγελέα, να μιλήσει για πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλήσει» έγραψε ο δικηγόρος του Τραμπ, Κρις Κίζε. Ο Ενγκορον απάντησε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, αν τελικά μιλήσει, θα εστιάσει μόνο στη δικαστική υπόθεση. Στη συνέχεια έδωσε μερικά λεπτά διορία στον συνήγορο για να απαντήσει αν συμφωνεί με τον όρο.

Ο Κίζε δεν απάντησε, με αποτέλεσμα ο δικαστής να αποφασίσει ότι ο Τραμπ δεν θα μιλήσει. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος αναμένεται να παρευρεθεί στις τελικές αγορεύσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου.