Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στη σύζυγο του Αμερικανού Δημοκρατικού γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ Robert Menendez, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Έτσι, o Αμερικανός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ όσο πλέον και η σύζυγός αντιμετωπίζουν τις ομοσπονδιακές κατηγορίες της δωροδοκίας από τρεις επιχειρηματίες.
Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο των 39 σελίδων ισχυρίζεται ότι από το 2018, ο Menendez και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την εξουσία και την επιρροή του γερουσιαστή με σκοπό τον πλουτισμό και την προστασία των επιχειρηματιών Wael Hana, Jose Uribe και τον Fred Daibes, αλλά και να προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.
Οι δωροδοκίες φέρεται να περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για «χαμηλή ή καθόλου δουλειά», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Οι εισαγγελείς συμπεριέλαβαν φωτογραφίες μετρητών και δύο από τις ράβδους χρυσού που λένε ότι κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Menendez και σε μια θυρίδα ασφαλείας τον Ιούνιο του 2022:
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη άνοιξη ο 61χρονος Menendez παραπέμφθηκε να δικαστεί μαζί με τον οφθαλμίατρο της Φλόριντα, δρ. Salomon Melgen, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συνωμοσία, επτά για δωροδοκία και τρεις για απάτη υπηρεσιών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο τότε, αναφέρεται ότι ο Menendez «φέρεται πως δεχόταν δώρα από τον Melgen, σε αντάλλαγμα για την κατάχρηση της εξουσίας του προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου».
Ο ίδιος ο Menendez, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δηλώνει εξοργισμένος για την παραπομπή του σε δίκη.
«Είμαι εξοργισμένος με το γεγονός ότι οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπατήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν αυτή την έρευνα πριν από 3 χρόνια, βασιζόμενοι σε ψευδείς ισχυρισμούς ορισμένων που έχουν πολιτικά κίνητρα για να με σιωπήσουν.
Αλλά δεν θα σιωπήσω», δήλωσε σε δημοσιογράφους ενώπιον υποστηρικτών του στο Νιου Τζέρσεϊ.
«Στο τέλος εγώ θα δικαιωθώ και αυτοί θα μείνουν εκτεθειμένοι», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ