Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας είναι δικηγόρος, βουλευτής Φωκίδας (μονοεδρική) και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στη θέση του γενικού γραμματέας αναδείχθηκε ομόφωνα τον Ιανουάριο του 2021, διαδεχόμενος τον Σταύρο Καλαφάτη όποιος ανελάμβανε, τότε, κυβερνητικά καθήκοντα. Ακόμη, έχει διατελέσει αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Ο 59χρονος Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα. Αποφοίτησε το 1982 από το Λύκειο Άμφισσας και το ίδιο έτος εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Παράλληλα είναι διαμεσολαβητής από Facilit 8 και το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμη, είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχει συγγράψει βιβλίο με νομικό αντικείμενο, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα (νομικές μελέτες).

Με τα τοπικά κοινά (Ο.Τ.Α.) άρχισε να ασχολείται το 1994 και την τριετία 1995-1998 αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας, ενώ την τριετία 1999-2002 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Φωκίδας.

Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Φωκίδος με τη ΝΔ το 2004 για την 5ετία 2004-2009 και το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ακόμη, είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αμαλία Παπαϊωάννου και έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τη Σταυρούλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ