Φορολογικές έρευνες διεξάγονται από τις ινδικές αρχές στα γραφεία του BBC στο Νέο Δελχί και στη Βομβάη μετά την προβολή ντοκιμαντέρ για τον ρόλο του πρωθυπουργού Mondy στις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων το 2002.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, έξι πράκτορες έχουν πάρει θέσεις έξω από τα γραφεία του βρετανικού δικτύου στο Νέο Δελχί, στους δύο ορόφους ενός ουρανοξύστη στο κέντρο της πρωτεύουσας και εμποδίζουν τους ανθρώπους να μπαίνουν ή να βγαίνουν από το κτίριο.
Ένας εργαζόμενος του BBC εξήγησε πως κατασχέθηκαν όλα τα τηλέφωνα.
«Μια κυβερνητική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο γραφείο», δήλωσε αξιωματούχος, αρνούμενος να αποκαλύψει το όνομα της υπηρεσίας του.
Ένας άλλος δημοσιογράφος του BBC με έδρα τη Βομβάη επιβεβαίωσε πως στο γραφείο του διεξάγεται επίσης έρευνα από τις εφοριακές αρχές.

«Εχθρική προπαγάνδα και αντιινδικό σκουπίδι»

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το BBC επιδίδεται σε αντιινδική προπαγάνδα.
«Η Ινδία είναι μια χώρα που δίνει μια ευκαιρία σε κάθε οργανισμό, όσο αυτός δεν φτύνει δηλητήριο», συνέχισε προσθέτοντας πως οι έφοδοι των εφοριακών αρχών είναι νόμιμες και πως η στιγμή που επιλέχθηκε για να γίνουν δεν έχει καμιά σχέση με την κυβέρνηση.
Το BBC είχε μεταδώσει τον Ιανουάριο ένα ντοκιμαντέρ που κατηγορούσε τον πρωθυπουργό πως την εποχή που ήταν επικεφαλής του ινδικού κρατιδίου του Γκουτζαράτ είχε διατάξει την αστυνομία να μην ασχολείται με τις θρησκευτικές ταραχές του 2002.
Αυτό το κύμα βίας είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκαν στη μουσουλμανική κοινότητα, που αποτελεί μειονότητα στην Ινδία.
Η ινδική κυβέρνηση μπλόκαρε τα βίντεο και τα μηνύματα στο Twitter που συνδέονταν άμεσα με το εν λόγω ντοκιμαντέρ, το οποίο χαρακτήρισε λίγο μετά τη μετάδοσή του «εχθρική προπαγάνδα και αντιινδικό σκουπίδι».
Ομάδες φοιτητών έχουν οργανώσει προβολές του ντοκιμαντέρ παρά τις σχετικές απαγορεύσεις στις πανεπιστημιουπόλεις τους, αψηφώντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εμποδίσει τη διανομή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ