Η Επιστημονική Επιτροπή του Νομικού Βήματος του ΔΣΑ διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος», με θέμα: «Επίκαιρα ζητήματα του δικαίου αφερεγγυότητας» στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν οι κάτωθι εισηγήσεις:

1. Γεώργιος Μεντής, Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: “Η Νομική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα. – Μια απόπειρα κυρωτικού παραδειγματισμού εις βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας”.

2. Σπυρίδων Τσαντίνης, Καθηγητής ΔΠΘ, Δικηγόρος Αθηνών, με θέμα: “Δικονομικού χαρακτήρα ζητήματα που προκύπτουν από τους Ν. 3156/2003 και 4954/2015 (τιτλοποίηση απαιτήσεων και εταιρείες ειδικού σκοπού).

3. Σεραφείμ Σωτηριάδης, Δικηγόρος Αθηνών, Ιδρυτής και εταίρος της “ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ” με θέμα: “Η ιστορική εξέλιξη του Ιδιωτικού Χρέους στην Ελλάδα και η νέα πραγματικότητα”.

4. Δημήτριος Λυρίτσης, Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ, με θέμα: “Η διαχρονική συμβολή και παρέμβαση του ΔΣΑ στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών”.

5. Ευάγγελος Τρανώρης, Δικηγόρος Αθηνών, ιδρυτής και εταίρος της «ΤΡΑΝΩΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» θέμα: “Πτωχεύσεις μικρού αντικειμένου (Πτωχευτική απαλλαγή – προστασία πρώτης κατοικίας)”.

Συντονισμός: Δημήτριος Σκαρίπας, Δικηγόρος, Μέλος Συντακτικής Επιτροπής ΝοΒ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Βερβεσός και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ΝοΒ κ. Γεώργιος Καλλιμόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.
Όσοι  δικηγόροι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέσω του προκειμένου να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος.
Παράλληλα η εκδήλωση θα μεταδοθεί on line www.οlomeleia.gr μέσω YouTube από το κανάλι του ΔΣΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ