Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής φίλος του Παύλου Φύσσα που ήταν παρών στην επίθεση και κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων.

«Στην καφετέρια υπήρχε μια παρέα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. Έστελναν συνέχεια μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας και έφευγαν, ο Άγγος σκόνταψε πάνω μου, τον σηκώνω και του λέω “είσαι καλά φίλε μου;” και μου απάντησε “είμαι καλά, συγγνώμη”» συνέχισε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας ένιωσε φόβο όταν βγήκε από την καφετέρια και είδε ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους επειδή μπροστά ήταν εγκλωβισμένα από άτομα με μαύρες μπλούζες και παραλλαγές. «Κάποιος κρατούσε ξύλο ή καδρόνι. Ένας ενδιάμεσος, που ήταν αστυνομικός, μας είπε “καλό είναι να φύγετε παιδιά”. Εμείς αποφασίσαμε να φύγουμε, δεν θέλαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση» είπε.

Πρόεδρος: Γιατί σταμάτησε ο κατηγορούμενος και ρώτησε για το δρόμο; Πώς το εκτιμάτε;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο, θέλανε να τον μετρήσουνε. Ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν “ελάτε εδώ ρε κότες”. Ο Παύλος φώναξε “τώρα τρέχουμε” και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω”. Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οργανωμένη επίθεση

Για οργανωμένη επίθεση έκανα λόγο ο μάρτυρας λέγοντας ότι «δεχτήκαμε αναίτια επίθεση από τόσα άτομα που μαζεύτηκαν ξαφνικά εκεί με ρόπαλα, κράνη ή δοκάρια».

Ο μάρτυρας συνάντησε τον Ρουπακιά στο κρατητήριο. Όπως κατέθεσε, «όταν ήρθε η αστυνομία, μας συνέλαβαν και μας πήγαν με χειροπέδες στο Α.Τ. Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε “δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Εγώ περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ”. Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας».

Εφέτης: Θα μπορούσε μόνος του ο Ρουπακιάς να σκοτώσει τον Παύλο; Είναι δολοφονία ενός προς έναν;

Μάρτυρας: Το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι δεν θα μπορούσε και γι’ αυτό ήρθαν κι άλλοι