Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, σε σύσκεψη τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κ.λπ.

Στόχος, η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη Θέμιδα. Από την ΠτΔ έχουν κληθεί η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο πρόεδρος της Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιος Διαμαντής.

Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης

Παράλληλα, η Κίνηση Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης (ΚΕΔ) με σημερινή ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου να συγκαλέσει τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και δικαστικούς υπαλλήλους για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν έντονα εδώ και αρκετά χρόνια το χώρο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔ, «η πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και καιρό από την πολιτική ηγεσία της χώρας, πριν τα προβλήματα οξυνθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε η επίκλησή τους να λειτουργεί απαξιωτικά σε βάρος του θεσμού της Δικαιοσύνης» και συνεχίζει: «Όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης οφείλουν να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, με εποικοδομητική και ειλικρινή διάθεση εξεύρεσης λύσεων, παραμερίζοντας συντεχνιακές απόψεις και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις».