Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, συμμετείχε στην σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Μπούγας, σε παρεμβάσεις του, αναφέρθηκε στην πρόταση οδηγίας για εναρμόνιση ορισμένων πτυχών του δικαίου της αφερεγγυότητας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει προβεί προσφάτως στην αναδιαμόρφωση του δικαίου της πτώχευσης και διαθέτει ήδη ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που περιέχει η πρόταση οδηγίας της επιτροπής.

Ακόμη, προσέθεσε, ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί η πλέον αποτελεσματική προστασία των συμφερόντων, τόσο των οφειλετών όσο και των πιστωτών.

Επίσης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, σε εισήγησή του σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αφού τόνισε ότι αποτελεί έναν εκ των βασικών αξόνων αναβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης, τόνισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Μπούγας αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της αναβάθμισης των υποδομών των δικαστικών κτιρίων όλης της χώρας, στην επιμόρφωση δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στους Κώδικες της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, αλλά και στην δικονομία που αφορά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ