Σε οικογενειακή υπόθεση είχε μετατρέψει τη διακίνηση ναρκωτικών μία 67χρονη από τη Γλυφάδα, ο 70χρονος σύζυγος της και ο 34χρονος γιος τους, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών. Μαζί τους συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών κ.ά.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε όταν πριν από μερικές ημέρες (σ.σ. στις 29/11) οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ένα σκουρόχρωμο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Smart, το οποίο κινούνταν ύποπτα, στο εμπορικό πάρκο του «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να το θέσουν υπό παρακολούθηση, καθώς στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται συναντήσεις διακινητών με αλλοδαπούς τους οποίους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο οδηγός του οχήματος, αφού πάρκαρε, κατέβηκε και συναντήθηκε με τρία άτομα –πιθανώς αλλοδαπούς- δίνοντας τους κάτι το οποίο προσομοίαζε με φάκελο. Τα τρία άτομα κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου μέσω της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου έφτασε στη Γλυφάδα, όπου πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση έξω από τριώροφη κατοικία. Εκεί, συνάντησε τον 34χρονο, με τον οποίο αφού συνομίλησε για λίγο επιβιβάστηκε και πάλι στο όχημα και αφού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κινήθηκε μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, προς την Αθήνα.

«Κύκλωσαν» το σπίτι στη Γλυφάδα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έθεσαν υπό παρακολούθηση την τριώροφη κατοικία στη Γλυφάδα για περίπου 10 μέρες. Εκεί διαπίστωσαν ότι στον δεύτερο όροφο έμεναν η 67χρονη –φερόμενη ως αρχηγός- με τον 70χρονο σύζυγο της, στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα της και στο ισόγειο ο γιος τους, ηλικίας 34ετών. Όταν είδαν και πάλι το σκουρόχρωμο Smart που είχαν εντοπίσει στο Αεροδρόμιο, ερεύνησαν τις πινακίδες φτάνοντας στα στοιχεία του ιδιοκτήτη και οδηγού, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε μία από τις επόμενες επισκέψεις του, τον ακολούθησαν και όπως διαπίστωσαν πραγματοποιούσε ολιγόλεπτες στάσεις σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, παραδίδοντας ποσότητες ναρκωτικών σε «φιξάκια» (σ.σ. δόσεις). Τις ημέρες κατά τις οποίες τεθεί το σπίτι στη Γλυφάδα υπό παρακολούθηση, διαπιστώθηκε παράλληλα ότι άτομα νεαρής ηλικίας πραγματοποιούσαν συχνές επισκέψεις, που διαρκούσαν λίγη ώρα, περίπου 5-7 λεπτά και στη συνέχεια έφευγαν. Για να μπουν μέσα χτυπούσαν το κουδούνι του δεύτερου ορόφου και αφού έβγαινε η 67χρονη στο μπαλκόνι και έλεγχε την περιοχή, στη συνέχεια τους άνοιγε από το θυροτηλέφωνο

Οι κρυψώνες των ναρκωτικών

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν, τόσο στο σπίτι του οδηγού του σκουρόχρωμου Smart στην Αθήνα, όσο και στο οικογενειακό τριώροφο στη Γλυφάδα, βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες έκρυβαν σε διάφορα σημεία, καθώς και χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό σε πλαστικό κουτί από χειρουργικές μάσκες εντοπίστηκε ακατέργαστη κάνναβη, μέσα σε βάζο είχαν κρύψει 13.500 ευρώ μετρητά, σε άλλο γυάλινο βάζο είχαν κρύψει 295 ευρώ σε άλλο βάζο με καπάκι είχαν κρύψει ακατέργαστη κάνναβη, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε ατζέντα – τετράδιο που διατηρούσε η φερόμενη αρχηγός, με σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν ονόματα και χρηματικά ποσά, ναρκωτικά και ποσότητες.

Λεφτά σε βάζο...

Σε άλλα χαρτιά είχαν σημειωθεί επίσης ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες, χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια. Στην τριώροφη κατοικία είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας για να ελέγχουν τις κινήσεις πέριξα αυτής. Συγκεκριμένα τις είχαν τοποθετήσει και τις είχαν στρέψει προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου από εκεί που έμπαιναν δηλαδή τα άτομα τα οποία πήγαιναν με σκοπό να αγοράσουν ναρκωτικά. Την στιγμή μάλιστα που γινόταν έρευνα από τους αστυνομικούς, ένας από τους «πελάτες» έφτασε εκεί και χτύπησε το κουδούνι προκειμένου να αγοράσει ποσότητα ναρκωτικών. Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς «Ήρθα για να αγοράσω κάνναβη για προσωπική χρήση από την (…)».

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

ποσότητα κάνναβης βάρους -1.144,1- γραμμαρίων
ποσότητα κοκαΐνης βάρους -156,1- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -17.200,4- ευρώ
ζυγαριά ακριβείας
μαχαίρι
υλικά για συσκευασία ναρκωτικών
3 κάμερες κλειστού κυκλώματος με καταγραφικό
9 κινητά τηλέφωνα
2 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα
ιδιόχειρες σημειώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ