Σεσημασμένος φαίνεται να είναι ο δράστης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον άτυχο 20χρονο Έλληνα Φίλιππο Τσάνη, στη περιοχή του Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας το περασμένο Σάββατο.
Με βάση γερμανικά δημοσιεύματα ο 18χρονος Σύρος δολοφόνος του ομογενή Φίλιππου Τσάνη συνελήφθη χθες (26/06) το απόγευμα στο σπίτι του απο τη τοπική αστυνομία. Μάλιστα ο Σύρος είναι γνωστός στις γερμανικές αρχές της περιοχής για ποικίλα αδικήματα που αφορούν την παραβίαση των νόμων περί ιδιοκτησίας και ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος για τον θάνατο του άτυχου Φίλιππου που είχε βγει να γιορτάσει την αποφοίτηση της μικρής του αδερφής θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «BILD» ο φερόμενος ως δράστης διαμένει σε κέντρο φροντίδας προσφύγων στο κέντρο του Μίντεν. Εγκαταστάθηκε στη Γερμανία το 2018.
Η εισαγγελία στο Μπίλεφελντ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) διεξάγει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 18χρονος Σύρος είναι ο υπ΄αριθμόν 1 ύποπτος που φέρεται να προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Λέγεται επίσης ότι έκλεψε την τσάντα του θύματος μετά τον ξυλοδαρμό.