Σε 8 συλλήψεις, 5 γυναίκες και 3 άνδρες, προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς, ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές στα Ιωάννινα.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος, δύο διοικητικοί υπάλληλοι των φυλακών (η λογίστρια και η διαχειρίστρια της φυλακής), δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, ένας κρατούμενος και η σύντροφος ενός βαρυποινίτη με το παρατσούκλι «Μόντι». Αυτή ήταν η μεταφορέας των χρημάτων, που περνούσαν σε λογαριασμούς του βαρυποινίτη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σήμερα οι συλληφθέντες περνούν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και πιθανότατα θα πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι «Αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας μπήκαν χθες τα ξημερώματα στις φυλακές Ιωαννίνων με άνδρες των ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, έπιασαν στον ύπνο τους υπόπτους και έκαναν φύλο και φτερό τους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος. Ήταν το τελικό στάδιο μίας πολύμηνης έρευνας, που περιελάμβανε και ηχογραφήσεις συνομιλιών.

Ο βαρυποινίτης, αλβανικής καταγωγής, φαίνεται να είχε οργανώσει ολόκληρο δίκτυο. 50.000 ευρώ ανά δύο εβδομάδες έφταναν στον κρατούμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.