Για χάος στα ιταλικά σωφρονιστικά καταστήματα από το Σαλέρνο (Salerno) έως το Φροζινόνε (Frosinone), το Φότζια (Foggia) και τη Νάπολη, κάνει λόγο η La Repubblica, σημειώνοντας ότι ο κορωναϊός προκαλεί ένταση στις φυλακές της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή σημειώθηκαν εξεγέρσεις σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού και τα περιστατικά θανάτων που μέσα σε μία μέρα έφθασαν τα 133.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ